Affiliate link verklaring

Op deze website maken wij gebruik van affiliate links en soms werken we samen met bedrijven. Wat doen we precies, hoe werkt dat, en waarom doen we dit?! Antwoorden op dat soort vragen vind je op deze pagina.

Affiliate links

Op deze website bespreken we veel producten. Camera’s, accessoires, geheugenkaartjes, noem het maar op. Meestal staat er ook links naar een externe (web)shop op de pagina waar je het product kan kopen. Meestal is dit een affiliate link.

Met een affiliate link kunnen wij een klein bedrag verdienen, zonder dat jij als bezoeker / consument meer betaalt voor het product.

Hoe werkt dat?

Stel je leest ons artikel over geheugenkaartjes en je bent benieuwd naar de SanDisk Extreme 128GB microSD – dus je klikt op een van de links. Je komt dan – bijvoorbeeld – bij bol.com, waar je hem kan kopen, mocht je dat willen.

In die link van onze website naar bol.com, zit een stukje code. Deze code verwijst naar onze website. Bol.com weet door dit stukje code dat jij via onze website in hun webshop terecht bent gekomen.

Koop je niks? Dan gebeurt er ook niks.

Koop je iets? Dan weet bol.com dat je na het lezen van goproblog.nl iets bij hen gekocht hebt. Daar zijn ze natuurlijk blij mee. Als tegenprestatie krijgen wij een percentage van het bedrag dat je uitgeeft.

Betaal je dan meer?

Nee. Of je nu direct in een webshop terecht komt, of via een affiliate link, jij betaalt hetzelfde bedrag. Alleen achter de schermen gebeurt er iets anders. Het geld dat je betaalt, wordt anders verdeeld. Een deel van het bedrag gaat nu ook naar degene via wiens link je in de webshop te komen bent.

Je kan zo de blogger die gratis artikelen aan jou geeft, toch wat geld geven, zonder dat je er zelf meer voor betaalt.

Is zo’n affiliate link ook altijd de goedkoopste optie?

Dat is een goede vraag! Dat zouden wij graag willen, maar dat kunnen we niet garanderen. Affiliate links staan lang op de website, en in tegenstelling tot vele andere websites en blogs proberen wij wel regelmatig de prijzen te controleren zodat we de meest actuele prijzen kunnen tonen. Het kan zijn dat de prijs in de tussentijd toch is aangepast. Op de pagina's zie je links / onder het artikel een lijst met aanbieders, hier zie je meteen wie op dat moment de goedkoopste of duurste is.

Je kan ook altijd zelf nog even kijken of het artikel elders goedkoper te vinden is, of bijvoorbeeld sneller geleverd kan worden.

Hoe zit het met producten die jullie aanraden?

Wij raden altijd alleen maar producten en services aan waar wij blij van worden. Meestal zijn dat producten waar we zelf mee werken. Zo zal je bijvoorbeeld onze geheugenkaarten (de SanDisk Extreme en SanDisk Extreme Pro) vaak voorbij zien komen.
Deze producten hebben wij zelf gekocht en uitgekozen omdat we het op dat moment het beste product vonden of goede ervaringen mee hebben.

Raden jullie nooit gesponsorde producten aan?

Het gebeurt af en toe dat een merk of bedrijf ons benadert. Dan vragen ze ons bijvoorbeeld of we een product willen hebben of testen, of we er een review over willen maken of het product willen promoten.

Ondanks dat zullen we altijd een objectieve review schrijven en zijn we niet bang om negatieve reacties te geven op het product. De integriteit staat voorop.

Tenslotte

We hopen dat we je hiermee een duidelijk beeld hebben gegeven van onze gedachten over affiliates & promotie. Heb je er toch nog vragen over, stel ze gerust onder het artikel waarbij je het wil weten.


GoPro Tips

Slowmotion is natuurlijk een heel fraai effect maar, houd er rekening mee dat een hoge frame rate (fps) veel meer licht vereist dan op normale snelheid (24/25 fps) filmen.