DJI Mavic Pro

DJI Mavic Pro

De Mavic Pro van DJI is een portable drone uitgerust met 3-assige gimbal en 4K camera. De drone is uiterst compact en dankzij de inklapbare constructie nog kleiner te maken.

De DJI Mavic Pro is zes keer kleiner dan DJI’s Phantom 4 quadcopter. Ondanks het kleine formaat zit Mavic Pro vol met geavanceerde techniek. DJI’s portable drone beschikt over automatisch volgfuncties en obstakel-ontwijkingstechniek.

Belangrijkste kenmerken DJI Mavic Pro

  • Portable 4K camera drone
  • Zeer compact en opvouwbaar design
  • Auto-follow en obstakel ontwijk-technologie
  • 3-assige gimbal technologie
  • Krachtige vliegaccu
  • Vliegtijd: 27 minuten
  • 220V acculader
  • 12V acculader

De DJI Mavic Pro heeft een compact frame met opvouwbare armen ontworpen om makkelijk mee te nemen. Het design in combinatie met de kleur geven de drone een stoere uitstraling. Dankzij de gebruiksvriendelijke bediening is deze drone geschikt voor beginners, maar de indrukwekkende prestatie strelen ook de vele eisen van gevorderden.

Ondanks het kleine formaat van 198×83×83mm en gewicht van slechts 743 gram biedt de Mavic Pro een uiterst stabiele vlucht. Dankzij een verbeterd aandrijfsysteem doet de portable drone nauwelijks onder voor de stabiliteit van de grote broer, de DJI Phantom 4.

De drone is uitgerust met 4 inklapbare armen, elk voorzien van een krachtige motor. In de speciale Sport Mode kan de kleine snelheidsduivel toch snelheden halen van maar liefst 65 kilometer per uur. Iedere motor is voorzien van een opvouwbare propeller van 21cm. De propellers hebben ieder twee bladen en zijn ontworpen voor een maximaal resultaat van vliegduur ten opzichte van het accuverbruik van de motoren. Dankzij het kleine frame in combinatie met de krachtige motoren, is de drone zeer wendbaar en behoren snelle manoeuvres tot het takenpakket van deze snelheidsduivel.

De DJI Mavic Pro is voorzien van Global Positioning System (GPS)-technologie. Dankzij GPS weet de drone zijn exacte positie en kan de drone exact terugkeren naar zijn vertrekpunt. Met een simpele druk op de knop zal DJI Mavic automatisch landen op de plek waar de quadcopter op steeg. Dankzij GPS-technologie kan de drone op een exacte positie blijven zweven. Ook heeft DJI Mavic voorwaartse en neerwaartse sensoren die ervoor zorgen dat de quadcopter ook indoor (of op plaatsen zonder GPS) met precisie in positie kan zweven.

De drone heeft een ActiveTrack-modus waardoor de drone een bewegend object kan volgen. De Watch Me-modus zort dat de camera gericht blijft op een object. Ook al beweegt de drone in een richting de camera blijft gericht op ingestelde punt.

Obstakels ontwijken

De drone is uitgerust met ingenieuze obstakel-ontwijktechnologie. Via ingenieuze cameratechnologie is de drone in staat om zijn omgeving tot 15 meter afstand te verkennen en te reageren op (onverwachte) obstakels op de route. Mavic Pro zal proberen het obstakel te ontwijken of anders in stabiele positie blijven zweven om een botsing te voorkomen.

De DJI Mavic Pro wordt geleverd inclusief een oplaadbare 3830 mAh 11.4V 3S LiPo accu. Deze krachtige accu staat garant voor extra lang vliegplezier. Bij de juiste vliegomstandigheden staat de accu garant voor een vliegtijd van maximaal 27 minuten. Wij adviseren altijd een extra accu te kopen voor uw drone. Door op locatie uw accu te verwisselen verdubbelt u uw vliegplezier eenvoudig.
Via bijgeleverde acculader is de vliegaccu van de drone op te laden via het 220V stroomnet. Ga altijd zorgvuldig om met het opladen van de accu. Dit is niet alleen goed voor de levensduur van de accu, maar ook extra veilig. Laat een oplader met aangesloten accu nooit onbeheerd achter.

2.4Ghz Remote Controller

De DJI Mavic Pro wordt geleverd inclusief compacte afstandsbediening, oftwel de zender waarmee u de drone bedient. Via de 2.4Ghz frequentie stuurt de zender - Remote Controller - de instructies door naar de ontvanger op de drone. De afstandsbediening wordt gevoed door een ingebouwde 2970mAh LiPo accu. De afstandsbediening kan worden uitgebreid met een smartphone/ zodat u het display van uw smartphone kunt gebruiken voor het bekijken van vluchtgegevens of als monitor om de vlucht in First Person View (FPV) te bekijken.

De afstandsbediening van Mavic is uitgerust met DJI’s OcuSync transmissie technologie, dat het mogelijk maakt videobeelden live (720p/1080p) te bekijken over een afstand tot maar liefst 7 km. Dankzij de OcuSync transmissie technologie kunt u met behulp van DJI’s speciale FPV bril de camerabeelden in First Person View beleven. De bril is uitgerust met twee 1920 x 1080 schermen en biedt ondersteuning voor 1080p live videofeed.
Even een snel shot maken? De DJI Mavic Pro is ook eenvoudig te besturen via uw smartphone via ingebouwde WiFi verbinding. DJI Mavic Pro kan zelfs bestuurd worden wanneer u uw smartphone weglegt. U kunt Mavic namelijk opdrachten geven met behulp van gebaren.

De DJI Mavic Pro is uitgerust met een 4K Ultra HD camera die video registreert in 4K Ultra High Definition beeldkwaliteit. Foto’s maakt hij met een kwaliteit van 12 megapixel. Ook biedt Mavic zowel JPG als DNG/RAW ondersteuning. Al het materiaal wordt opgeslagen op een microSDXC geheugenkaart van maximaal 64GB.

Gimbal

De DJI Mavic maakt geen gebruik van elektronische beeldstabilisatie-technieken om te zorgen dat de beeldkwaliteit ook echt 4K blijft. Om stabiele beelden te creëren is Mavic uitgerust met een 3-assige gimbal. De gimbal zorgt ervoor de camera altijd in dezelfde positie blijft hangen, ook al beweegt de drone door verplaatsing of de wind.

MediaGoPro Tips

Geloof het of niet, sneeuw, je vingerafdruk of zelfs een waterdruppel kan een gouden moment verpesten. Als je in het water filmt, lik je de lens en wacht tot deze droog is en dompel hem dan in het water. Herhaal indien nodig. Deze simpele truc doet wonderen. Je kunt ook Rain-X® gebruiken als je het hebt. Dat werkt ook.

Zorg de dag van te voren je accu's vol zijn en je microSD kaarten leeg.

Motor Mounts

De GoPro HERO9 Black in combinatie met de MAX Lens Mod is een mooi begin. Qua mounts zijn heel veel specifieke motor mounts beschikbaar van RAM Mounts, kijk welke voor jou het meeste nut hebben. Wil je niet in één keer een bak geld uitgeven, start dan met de RAM Mount Tough-Claw GoPro set. Deze kan je op veel plaasten tijdelijk vast klemmen en dan kijken voor een meer permanente oplossing zoals de RAM Mounts Torque™ stangbevestiging of RAM Mounts stuurstangmontage set.

Lees hier de volledige post.