Editing software
DaVinci Resolve Source: blackmagicdesign.com

Editing software

Waar kan je je GoPro filmpjes allemaal mee bewerken. Er is nogal wat gratis, voor weinig of voor heel veel verkrijgbaar. Hieronder een kleine selectie van wat er allemaal beschikbaar is.

This post is in no way completed but because of all the questions about getting GoPro Studio I decided to put it online already.
Deze pagina is nog lang niet af, maar gezien de grote vraag naar GoPro Studio heb ik hem toch maar alvast online gezet.

De programma's staan onderverdeeld in PC en mobiel.

Desktop/laptop

De "gewone" computer blijft toch wel het lekkerste om je films te bewerken op een hoge kwaliteit. Er is heel veel verkrijgbaar maar wat is nou handig.

GoPro Quik

Quik is de nieuwste versie van de GoPro editing software en is meer gericht op de beginnende videograaf of voor als je even snel een filmpje wilt klaarstomen om online te zetten.

Download via gopro.com.

CineForm/GoPro Studio

Ooit begonnen als CineForm maar overgenomen door GoPro. Wat de meeste niet weten is dat er naast de gratis GoPro (CineForm) Studio er ook nog een Premium en een Pro versie waren. Later zijn de meeste Premium en Pro opties ook in de gratis versie verwerkt.

In GoPro studio kan je je films importeren, een time-lapse aan elkaar "plakken" en dit omzetten naar een werkbaar formaat waarna je dan zelf je cuts kan maken of één van de templates kan kiezen en deze dan weer exporteren naar verschillende formaten. In GoPro Studio heb je redelijk wat controle over alles en kan je ook redelijk wat bewerken. Met de komst van Quik is er langzaam een einde gekomen aan GoPro Studio en deze is dan ook niet meer via GoPro te downloaden en de laatste versie van Quik bevat ook geen koppeling naar GoPro Studio meer.

CineForm

De voorganger van GoPro Studio.

Download GoPro CineForm Studio versie 1.3.0.162.
Download GoPro Studio Premium versie 2.0.1.319.
Download GoPro Studio Premium versie 2.0.1.247.
Download GoPro Studio Pro versie 2.0.1.319.
Download GoPro Studio Pro 2.0.1.247.

Activeer cineform.com (als dit nog mogelijk is.)

GoPro Studio

De laatste standalone versie van GoPro Studio.

Download GoPro Studio versie 2.5.9.2658 (stand alone).

GoPro Quik + Studio

De laatste versie waar Quik en Studio nog aan elkaar zijn gekoppeld, na de bewerking in Quik kan je er voor kiezen om deze in Studio nog verder te tweaken.

Download Quik + GoPro Studio versie 2.3.0.5383.
Download Quik + GoPro Studio versie 2.1.0.5429.

Magix FastCut

Leef het avontuur: zet je opwindende leven en je favoriete momenten om in adembenemende videoclips met muziek. Zo eenvoudig gaat het: opnames selecteren, sjabloon toepassen en Fastcut doet de rest.

Er is een gratis versie en een Plus versie. De gratis versie is beperkt in o.a. het aantal soundtracks en ondersteund geen .MOV-bestanden. De betaalde versie is nu via Magix voor maar €49.99 te koop maar kan ook gratis 30 dagen uitgeprobeerd worden.

Magix FastCut 3 Plus Edition
Magix FastCut 3 (gratis)

VSDC

videosoftdev.com

CyberLink PowerDirector

Magix Vegas Pro

Adobe Premiere Pro

adobe.com

Final Cut Pro X

Het geheel vernieuwde Final Cut Pro is een revolutionair videobewerkingsprogramma met krachtige mediabeheerfuncties en ongelooflijke prestaties waarmee je je creatieve ideeën razendsnel vorm kunt geven.

  • Een revolutie in videobewerking
  • Eenvoudig media ordenen
  • Ongekende prestaties
  • Indrukwekkende aanpasbare effecten
  • Geïntegreerde geluidsbewerking
  • Intuïtieve kleurcorrectie
  • In één stap geoptimaliseerde uitvoer

Koop Final Cut Pro X in de Mac App Store.

Mobiel/tablet

Ook voor mobiele apparaten zijn er genoeg mogelijkheden.

GoPro Quik

Download via Google Play Download via App Store

Magix FastCut

Automatische videomontage voor uw beste momenten
Fastcut creëert dynamische korte films volledig automatisch - op uw smartphone of tablet. Het werkt in een flits - selecteer videoclips, zoeken naar een sjabloon met muziek en Fastcut zal uw beste momenten bewerken in spannende video's op het ritme van de muziek. Geen ervaring vereist.

Download via Google Play

Antix

Download via Google Play Download via App Store

VSCO

Download via Google Play Download via App Store


GoPro Tips

Geloof het of niet, sneeuw, je vingerafdruk of zelfs een waterdruppel kan een gouden moment verpesten. Als je in het water filmt, lik je de lens en wacht tot deze droog is en dompel hem dan in het water. Herhaal indien nodig. Deze simpele truc doet wonderen. Je kunt ook Rain-X® gebruiken als je het hebt. Dat werkt ook.

Vergeet je Anti-Fog Inserts niet, deze zorgen er voor dat je lens niet beslaat in koude en vochtige omgevingen.

Een timelapse hoeft niet de hele dag te duren. 20 minuten aan foto's in een clip van 30 seconden kan net zo krachtig zijn als 24 uur aan foto's.