Editing software
DaVinci Resolve Source: blackmagicdesign.com

Editing software

Waar kan je je GoPro filmpjes allemaal mee bewerken. Er is nogal wat gratis, voor weinig of voor heel veel verkrijgbaar. Hieronder een kleine selectie van wat er allemaal beschikbaar is.

This post is in no way completed but because of all the questions about getting GoPro Studio I decided to put it online already.
Deze pagina is nog lang niet af, maar gezien de grote vraag naar GoPro Studio heb ik hem toch maar alvast online gezet.

De "gewone" computer blijft toch wel het lekkerste om je films te bewerken op een hoge kwaliteit. Er is heel veel verkrijgbaar maar wat is nou handig.

Videobewerkingssoftware vraagt veel van een computer. Bekijk hier een overzicht van enkele goede laptops voor videobewerking.

GoPro Quik

Quik is de nieuwste versie van de GoPro editing software en is meer gericht op de beginnende videograaf of voor als je even snel een filmpje wilt klaarstomen om online te zetten.

Download via gopro.com.

Download via Google Play Download via App Store

CineForm/GoPro Studio

Ooit begonnen als CineForm maar overgenomen door GoPro. Wat de meeste niet weten is dat er naast de gratis GoPro (CineForm) Studio er ook nog een Premium en een Pro versie waren. Later zijn de meeste Premium en Pro opties ook in de gratis versie verwerkt.

In GoPro studio kan je je films importeren, een time-lapse aan elkaar "plakken" en dit omzetten naar een werkbaar formaat waarna je dan zelf je cuts kan maken of één van de templates kan kiezen en deze dan weer exporteren naar verschillende formaten. In GoPro Studio heb je redelijk wat controle over alles en kan je ook redelijk wat bewerken. Met de komst van Quik is er langzaam een einde gekomen aan GoPro Studio en deze is dan ook niet meer via GoPro te downloaden en de laatste versie van Quik bevat ook geen koppeling naar GoPro Studio meer.

CineForm

De voorganger van GoPro Studio.

Download GoPro CineForm Studio versie 1.3.0.162.
Download GoPro Studio Premium versie 2.0.1.319.
Download GoPro Studio Premium versie 2.0.1.247.
Download GoPro Studio Pro versie 2.0.1.319.
Download GoPro Studio Pro 2.0.1.247.

Activeer cineform.com (als dit nog mogelijk is.)

GoPro Studio

De laatste standalone versie van GoPro Studio.

Download GoPro Studio versie 2.5.9.2658 (stand alone).

GoPro Quik + Studio

De laatste versie waar Quik en Studio nog aan elkaar zijn gekoppeld, na de bewerking in Quik kan je er voor kiezen om deze in Studio nog verder te tweaken.

Download Quik + GoPro Studio versie 2.7.0.945.
Download Quik + GoPro Studio versie 2.7.0.874.

GoPro Quik

GoPro is gestopr met de desktop software voor de HERO camera's, alleen voor MAX is nog een Windows en MAC programma. Hier de laatste versie die er van Quik beschikbaar is gekomen.

Download Quik + GoPro Studio versie 2.3.0.5383.
Download Quik + GoPro Studio versie 2.1.0.5429.

Magix FastCut

Leef het avontuur: zet je opwindende leven en je favoriete momenten om in adembenemende videoclips met muziek. Zo eenvoudig gaat het: opnames selecteren, sjabloon toepassen en Fastcut doet de rest.

Er is een gratis versie en een Plus versie. De gratis versie is beperkt in o.a. het aantal soundtracks en ondersteund geen .MOV-bestanden. De betaalde versie is nu via Magix voor maar €49.99 te koop maar kan ook gratis 30 dagen uitgeprobeerd worden.

Magix FastCut 3 Plus Edition, €49.99
Magix FastCut 3, gratis

Automatische videomontage voor uw beste momenten
Fastcut creëert dynamische korte films volledig automatisch - op uw smartphone of tablet. Het werkt in een flits - selecteer videoclips, zoeken naar een sjabloon met muziek en Fastcut zal uw beste momenten bewerken in spannende video's op het ritme van de muziek. Geen ervaring vereist.

Download via Google Play
In-App aankopen voor meer templates.

Adobe Premiere Pro

Videobewerking op hoog niveau.
De nieuwste versie van Premiere Pro is uit en bevat fantastische nieuwe functies, plus Premiere Rush.

Slimme tools. Meeslepende verhalen.
Premiere Pro is de toonaangevende videobewerkingssoftware voor film, tv en het web. Dankzij creatieve tools, integratie met andere apps en services, en de kracht van Adobe Sensei kun je je ruwe beeldmateriaal omzetten in oogstrelende films en video’s. Met Premiere Rush kun je nieuwe projecten maken en bewerken op elk apparaat.

Adobe Premiere Pro, €24,19 per maand

Adobe Premiere Rush

Alles wat je nodig hebt voor je eerste videomontage of je volgende speelfilm.
Breng je ideeën tot leven met Adobe-apps voor videobewerking, visuele effecten, animatie en meer. Met slimme tools die worden aangestuurd door Adobe Sensei maak je fantastische video’s voor social media en het grote scherm.

Adobe Premiere Rush, €12,09 per maand

Download via Google Play Download via App Store

Final Cut Pro X

Het geheel vernieuwde Final Cut Pro is een revolutionair videobewerkingsprogramma met krachtige mediabeheerfuncties en ongelooflijke prestaties waarmee je je creatieve ideeën razendsnel vorm kunt geven.

  • Een revolutie in videobewerking
  • Eenvoudig media ordenen
  • Ongekende prestaties
  • Indrukwekkende aanpasbare effecten
  • Geïntegreerde geluidsbewerking
  • Intuïtieve kleurcorrectie
  • In één stap geoptimaliseerde uitvoer

Koop Final Cut Pro X in de Mac App Store, €329,99.

Magix VEGAS Pro

SNEL. FLEXIBEL. INNOVATIEF.
Videobewerking met VEGAS Pro 17
VEGAS Pro 17 maakt je videoproducties nog efficiënter dan ooit tevoren. Ontdek meerdere ingebedde tijdlijnen, marktleidende HDR-bewerkingsgereedschappen en een eenvoudig te gebruiken, maar krachtige kleurgecodeerde workflow. In combinatie met meer dan 30 nieuwe functies, biedt VEGAS Pro 17 uitgebreide workflow-verbeteringen om je videoproductie te optimaliseren.

VEGAS Pro 17, gratis proberen
VEGAS Pro 17, €349,00

DashWare

DashWare werkt sinds begin dit jaar samen met GoPro en dit zorgt voor goede compatibiliteit. Met DashWare kan je allerlij grafieken op je video's zetten wat ook beperkt in Quik kan. Hier heb je alleen veel meer opties.

DashWare, gratis

HitFilm Express

HitFilm Express is een gratis videobewerkingssoftware met professionele VFX-tools en alles wat je nodig hebt om geweldige content, films of gamevideo's te maken. Perfect voor beginners, filmstudenten, gamers, YouTubers, of elke creatieveling zonder budget.

HitFilm Express, gratis

VSDC

De video-editor is bedoeld voor het bewerken van videobestanden en het maken van video's van elke complexiteit met verschillende visuele en audio-effecten. Het programma biedt rijke functionaliteit en heeft toch een eenvoudige en intuïtieve interface, waardoor je met een minimum aan inspanningen video's kunt maken.

Video Editor Free, gratis
Video Editor Pro ~€22,50

CyberLink PowerDirector

Maak geweldige video's met creatieve inhoud en intuïtieve bewerkingstools
Alle tools die je nodig hebt voor echte creatieve vrijheid! Produceer eenvoudig geweldige creaties om te delen, met nauwkeurige en professionele bewerkingstools waar je jaren over doet. Verleg uw creatieve grenzen met de nieuwste technologie en functies voor het maken van video's.

PowerDirector Essentials, gratis
PowerDirector 18 Ultra, €99,99
PowerDirector 18 Ultimate, €129,99
PowerDirector 365, vanaf ~€4,30 per maand
Director Suite 365, vanaf ~€8,00 per maand

Download via Google Play Download via App Store

Mobiel/tablet

Er zijn ook tal van mobiele apps beschikbaar zoals de onderstaande.

Antix

Download via Google Play Download via App Store

VSCO

Download via Google Play Download via App StoreBCC - Toe aan een nieuwe laptop?
FastCut: Straight to the action

GoPro Tips

Geloof het of niet, sneeuw, je vingerafdruk of zelfs een waterdruppel kan een gouden moment verpesten. Als je in het water filmt, lik je de lens en wacht tot deze droog is en dompel hem dan in het water. Herhaal indien nodig. Deze simpele truc doet wonderen. Je kunt ook Rain-X® gebruiken als je het hebt. Dat werkt ook.