GoPro: Professional Guide to Filmmaking

GoPro: Professional Guide to Filmmaking

Dit boek beschrijft alle dingen die je nodig hebt om de basis van je GoPro camera te begrijpen. Er zijn veel voorbeelden in de vorm van foto's en QR-codes die naar YouTube filmpjes leiden.

Als GoPro gebruiker en ex-verkoper heb ik veel ervaring met het gebruik van deze handige kleine cameras. Het boek heeft mij erg verbaasd met zijn inhoud. De informatie die ik vind in dit boek is erg handig en makkelijk om toe te passen in de praktijk. Het boek legt ook uit hoe je een film het best kan maken en welke shots je zeker moet hebben, ook dat is zeer handig en heb ik nog nergens anders gevonden.

Het boek is lekker luchtig opgezet met veel korte hoofdstukken. Geen pagina's lange hoofdstukken maar eigenlijk 1-4 pagina's per onderwerp dus leest makkelijk weg. Dankzij dit mooie boek, vol prachtige illustraties van GoPro gebruikers, heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Niet alleen qua instellingen maar ook manieren om de camera te bevestigen en out-of-the-box denken.

De uitleg over hoe je het beste een film dag kan benaderen zijn erg handig. Eerst even nadenken wat je wilt laten zien en natuurlijk de 5 W's.
Het GoPro team heeft op een film dag 6-8 camera's mee om vanuit verschillende hoeken te kunnen filmen. De meeste van ons zullen er 1-2 hebben maar dat moet geen probleem zijn. Gewoon 8x het zelfde doen met de camera op verschillende posities en je hebt het zelfde resultaat.

Al met al een mooi inspirerend boek wat niet mag missen in de boekenkast van een GoPro fan.


Image Gallery


GoPro Tips

Slowmotion is natuurlijk een heel fraai effect maar, houd er rekening mee dat een hoge frame rate (fps) veel meer licht vereist dan op normale snelheid (24/25 fps) filmen.

Het is in het begin heel verleidelijk om allerlei accessoires te kopen die uiteindelijk niet gebruikt worden. Koop daarom als eerste een GoPro 3-Way, deze is heel divers inzetbaar en breid daarna uit met spullen die je echt mist.

Zorg de dag van te voren je accu's vol zijn en je microSD kaarten leeg.