Gerucht: GoPro HERO8 en GoPro MAX
GoPro HERO8 Black

Gerucht: GoPro HERO8 en GoPro MAX

Dat er een nieuwe GoPro zou komen dit jaar was al aangekondigd door Nick Woodman, de complete lijn op alle prijspunten zullen een nieuwe versie krijgen. Wat weten we nu eigenlijk over de HERO8?

I'm happy to share that we're planning an exciting refreshed lineup at all price points in Q4

- Nick Woodman, CEO GoPro, Inc

In juni heeft GoPro, Inc. al twee nieuwe camera's geregistreerd bij de FCC voor certificering. De CNFSPJB1 en CNFSPCC1. De SPJB1 staat te boek als een Wireless Video Camera en de SPCC1 als Camera. Veel meer is er niet te achterhalen anders dan dat de twee producten de tests hebben gehaald voor Bluetooth, 2.4Ghz en 5Ghz Wi-Fi. De interesante delen als foto's, test opstellingen en handleidingen zijn tot december 2019 vertrouwelijk en dus niet in te zien. Helaas duurt het nog even voordat we dit soort beelden van de HERO8 te zien krijgen.

Het lijkt er net als bij de HERO7 op dat de HERO8 en Max 360 nieuw zijn gezien de nieuwe certificering en dat de HERO8 Silver en HERO8 White zullen zijn gebasseerd op een voorgaand model waardoor nieuwe certificering niet nodig is. De HERO7 Silver en White waren immers aangepaste (softwarematig gelimiteerd) HERO6 camera's.

Wat weten we wel?

GoPro HERO8

Vanuit China zijn wat details naar buitengebracht door PhotoRumors. Volgens de bron worden de nieuwe camera's in September 2019 aangekondigd wat niet echt een verrassing is. De camera krijgt een nieuwe ontwerp en een optionele behuizing waar nieuwe accessoires op kunnen zoals een microfoon, LED lamp en extra scherm.

Van binnen zal de camera voorzien worden van GoPro's nieuwe GP2 chip die volgens de geruchten 4K op 120fps en Full HD op 480fps zal ondersteunen. Ook zal de beelstabilisatie weer een stapje beter zijn de de HERO7 Black voor zover dat nog beter kan. Daarnaast zijn de lens verbeterd en de beeld kwaliteit. De sensor bijlft 12MP wat 8K video dus uit sluit.

GoPro Max 360

De opvolger van de in 2017 geintroduceerde GoPro Fusion zal volgens de zelfde site de GoPro Max 360 worden, een 360° camera die wat kleiner is als de Fusion en voorzien is van een touchscreen zodat deze makkelijker in te stellen is. Veel meer is er niet bekend.

Update: 4 september 2019

Uit nieuw gelekte beelden blijkt de SPJB1 de HERO8 Black te zijn. Op foto's is te zien dat de accu nu aan de zijkant de camera in gaat en dat er aan de onderkant een uitklapbare GoPro mount zit waardoor er geen frame meer nodig is.

Verder is de Portugese handleiding van de HERO8 Black gelekt en daaruit blijkt dat de camera geen 4Kp120 zal ondersteunen maar net als z'n voorganger maximaal 4Kp60. Jammer!

Zodra er meer bekend wordt zal dat hier meteen vermeld worden.

In de tussentijds is de product vergelijker ook aangepast en is de HERO8 Black toegevoegd met de specificaties die we tot nu toe weten.GoPro Tips

In een omgeving met weinig licht is het verstandig om maximaal met 24 fps te filmen om een correcte belichting te krijgen. Vanaf de HERO5 Black kan je via Protune ook de sluitertijd vast zetten op bijv. 1/60 om ze de ISO laag te houden en ruis te verminderen.

Zorg de dag van te voren je accu's vol zijn en je microSD kaarten leeg.

Het is in het begin heel verleidelijk om allerlei accessoires te kopen die uiteindelijk niet gebruikt worden. Koop daarom als eerste een GoPro 3-Way, deze is heel divers inzetbaar en breid daarna uit met spullen die je echt mist.