GoPro Labs
© GOPRO, Inc. / Lotfi Lamaali

GoPro Labs

GoPro "superusers" kunnen vanaf vandaag sleutelen aan nieuwe, experimentele functies via de officiële GoPro Labs. De sandbox geeft gebruikers toegang tot trucs die GoPro achter de schermen test.

Om te beginnen maakt GoPro functies beschikbaar die afkomstig zijn van interne hackathons. Het bedrijf zegt dat dit geen bètafuncties zijn; ze zijn meer een insider-blik op waar ingenieurs aan werken.

"Deze functies halen misschien nooit een camera-release, maar ze zijn cool genoeg en genoeg uitgewerkt om je een voorproefje te geven." GoPro

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld de stabilisatie van ReelSteady toevoegen aan de HERO8 Black en functies met QR-code gebruiken, zoals timers voor video-opname op afstand.

ReelSteady GO optimalisatie

GoPro heeft ReelSteady in maart overgenomen. ReelSteady kreeg bekendheid bij de drone-gebruikers, die het gebruikte om hun video's beter gestabiliseerd en vloeibaar te krijgen. Nu optimaliseert de GoPro Labs-firmware de HERO8 Black in-camera rolling shutter correctie om geschikt te zijn voor ReelSteady GO-stabilisatie. Dit is de eerste keer dat het publiek toegang heeft tot ReelSteady-technologie op het GoPro-platform en dit zorgt voor de beste stabilisatie in de nabewerking.

Eerder deze maand registreerde GoPro het merk Mural voor software. Wellicht is dit een nieuwe GoPro + ReelSteady app als vervanging of toevoeging aan Quik.

GoPro QR-codefuncties

Met de nieuwe firmware deelt GoPro ook een nieuwe methode met QR-code om Hero8 Black-camera's te bedienen. Gebruikers kunnen hun camera eenvoudig op een QR-code richten om een ​​bepaalde functie te activeren. Enkele van deze functies zijn onder meer bewegingsdetectie start / stop, snelheidsdetectie start / stop en camerascripting. U kunt de camera bijvoorbeeld instellen om een ​​time-lapse-video te maken, maar alleen overdag.

Functies die voor QR-code geschikt zijn

  • Wektimer voor starten op afstand
  • Sla je favoriete instellingen op als een visuele preset / QR-code
  • Bewegingsdetectie start / stop - leg alleen video vast als er iets gebeurt
  • Snelheidsdetectie start / stop - gebruik GPS om uw snelheid te bepalen en start de opname automatisch met een gedefinieerde snelheid
  • Camerascripting - bijv. maak een time-lapse van een bouwplaats, maar alleen overdag (en vele andere gedetailleerde camerabedieningen)
  • Personaliseer je GoPro met informatie over de eigenaar
  • Grotere hoofdstukken voor minder bestanden bij het maken van lange video-opnames - bijv. De hoofdstukken van 4 GB worden vergroot tot 12 GB.

Hoewel er eerder manieren waren om aan de firmware van GoPro te sleutelen, zullen gebruikers waarschijnlijk een officieel kanaal waarderen en een vroege blik op functies krijgen die het bedrijf later kan toevoegen.

Meer informatie over GoPro Labs en de nieuwe HERO8 Black firmware vind je hier.

Media

GoPro Labs: 9 New Features Just Released for Hero 8! youtube.com / DC RainmakerGoPro Tips

Een timelapse hoeft niet de hele dag te duren. 20 minuten aan foto's in een clip van 30 seconden kan net zo krachtig zijn als 24 uur aan foto's.