GoPro muziek
GoPro met Jaws: Flex Clamp aan vleugel © Michael W. Rosa | XiPHiAS Photography

GoPro muziek

Je hoefd je GoPro niet alleen mee te nemen als je gaat parachute springen, bungee jumpen, snowboarden, driften, etc. Het kan ook leuk zijn om hem mee te nemen om een jam sessie van je band vast te leggen.

Iets wat ik niet vaak doe maar inmiddels wel aantal keer heb gedaan is me GoPro gebruiken om een muziek evenement vast te leggen. In deze blog zal ik wat meer van de opstellingen en instellingen laten zien die gebruikt zijn.

Maart 2015 heb ik voor het eerst m'n GoPro gebruikt om muziek optredens vast te leggen op foto en film. Hiervoor heb ik een Jaws: Flex Clamp aangeschaft en die is eigenlijk ook alleen gebruikt die week. Op een gitaar was de combinatie met bijbehorende Gooseneck wat zwaar dus heb ik gebruik gemaakt van de losse armpjes die bij verschillende andere accessoires zaten.

In Maart 2016 ook de The Jam gekocht, een verstelbare muziek mount. Hier zit bijvoorbeeld ook een mogelijkheid bij om ze direct op een tom te monteren zoals tom microfoon.

Ook dit jaar weer gebruik gemaakt van m'n GoPro camera's alleen niet heel veel uiteindelijk. In praktijk is het gewoon lastig om in de zaal foto's maken en tegelijk de GoPro op verschillende instrumenten te monteren tussendoor. Hier ga ik volgend jaar even een dag van de optredens voor pakken om dedicated die dag met de GoPro camera's delen vast te leggen.

Het uitgebreide artikel is nog in de maak.

Media

GoPro met Jaws op hals van gitaar Michael W. Rosa | XiPHiAS Photography


Image Gallery


GoPro Tips

In een omgeving met weinig licht is het verstandig om maximaal met 24 fps te filmen om een correcte belichting te krijgen. Vanaf de HERO5 Black kan je via Protune ook de sluitertijd vast zetten op bijv. 1/60 om ze de ISO laag te houden en ruis te verminderen.

Het is in het begin heel verleidelijk om allerlei accessoires te kopen die uiteindelijk niet gebruikt worden. Koop daarom als eerste een GoPro 3-Way, deze is heel divers inzetbaar en breid daarna uit met spullen die je echt mist.

Zorg de dag van te voren je accu's vol zijn en je microSD kaarten leeg.