HERO8 Black Batterijen
© GOPRO, Inc.

HERO8 Black Batterijen

De GoPro camera's staan niet bekend om hun lange batterij duur en met de HERO8 black is dat ook niet echt verbeterd. Groot voordeel is wel dat het de zelfde batterij is die al sinds de HERO5 Black wordt gebruikt.

Heb je al een HERO5-HERO7 liggen dan passen die batterijen dus in je nieuwe HERO8 Black al zegt GoPro zelf dat de nieuwe batterij voor sommige TimeWarp en HyperSmooth settings noodzakelijk is, in de praktijk lijkt dit nog niet bewezen.

Als je net als mij de oude camera's ook blijft gebruiken dan zul je voor de HERO8 wel weer een paar nieuwe batterijen nodig gaan hebben, misschien minder omdat je de oudere kan gebruiken en de oude camera's minder gebruikt maar toch. Een extra HERO8 batterij is altijd handig en ook een extra oplader. De GoPro Dual Charger + Battery blijft een mooie combinatie om er in iedergeval bij te kopen.

Er zien natuurlijk ook 3rd-party batterijen op de markt. Van bekendere merken als Wasabi, Telesin en Jupio kan je nog wat kwaliteit verwachten maar laat alstjeblieft de AliExpress clones links liggen. Waak zijn dat toch kwalitatief veel slechtere producten die wel eens tot schade zouden kunnen lijken. De kwaliteitscontroles in Shenzen zijn niet als hier in de EU, dus een AliExpress lader en accu zou zomaar wel eens in de fik kunnen vliegen en dat allemaal voor een paar tientjes "voordeel".

Zoals hierboven al vernoemd is de Dual Charger eigenlijk ook een musthave. Zo kan je tijdens het gebruiken van je HERO8 een 2e en 3e batterij opladen.

Naast een aantal batterijen en een dual charger is wat extra power onderweg ook handig zodat je ook op de piste je batterijen kan opladen. In mijn aparte post, GoPro Power, laat ik verschillende opties zien om de GoPro onderweg op te laden.GoPro Tips

Een timelapse hoeft niet de hele dag te duren. 20 minuten aan foto's in een clip van 30 seconden kan net zo krachtig zijn als 24 uur aan foto's.

In een omgeving met weinig licht is het verstandig om maximaal met 24 fps te filmen om een correcte belichting te krijgen. Vanaf de HERO5 Black kan je via Protune ook de sluitertijd vast zetten op bijv. 1/60 om ze de ISO laag te houden en ruis te verminderen.

Het is in het begin heel verleidelijk om allerlei accessoires te kopen die uiteindelijk niet gebruikt worden. Koop daarom als eerste een GoPro 3-Way, deze is heel divers inzetbaar en breid daarna uit met spullen die je echt mist.